Keunggulan Zaman

" Kau Hina Semasa Menuntut,
Maka Kau Akan Mulia Semasa Dituntut "

" Jangan pernah takut kehilangan
sesuatu yg BUKAN menjadi hak kita &
Jangan kau tangisi apa yg bukan Milikmu.."

[FAKTA] 4 Sebab Utama Merokok Itu BAGUS

Merokok itu BAGUS sebab :

    * Dapat janakan pendapatan terhadap negara - Katakan harga rokok sekotak RM10,RM5 untuk tax dan seorang beli sekotak rokok harga RM10 sehari.RM5(tax) x 365hari = RM1825.Katakan 20juta rakyat Malaysia hisap rokok.So, RM 1825 x 20 juta orang = RM36 000 billion. *aku main agak ja ni*.Nampak tak permainannya?Sebab tuh lah kerajaan cuma mampu buat kempen segala benda ja TAPI dorang tak banned rokok.

    * Boleh jadi HERO - Sebab korang sanggup mati untuk negara kan.Yalah berkorban sanggup menghadapi segala macam penyakit demi menyumbang kepada ekonomi negara kan.Sanggup bakar duit demi ekonomi negara kan.Bagus lah tuh.

    * Lepas mati pon boleh berkhidmat lagi - Sebabnya bila korang mati cepat nanti boleh la badan2 korang tuh disedekahkan untuk student medic kan.Yalah dorang kan kekurangan mayat untuk nak praktis bedah2.Tak pon boleh juga donate organ korang untuk orang yang memerlukan.Tapi yang elok ja lah.Ya dak???

    * Menyumbang duit kepada orang - Contohnya bila ramai smokers mati kan dapatlah tambah pendapatan penggali kubur dan seterusnya bagi sedikit sinar kebahagian kepada dorang.Bukan setakat penggali kubur ja tau korang dah bantu tuh tuh pharmacist pon korang bantu gak.Yalah kan before nak mati smokers neyh selalunya sakit dulu boleh lah ambil ubat dekat farmasi di samping menjana pendapatan dorang.Yeahh!Tahniah2!

fikir-fikirkan...

petikan: http://haticikgadis.blogspot.com/

0 ulasan:

Post a comment